Skip to main content

7 citytrips voor dit najaar

Foto van Capitole in Washington DC

7 citytrips voor dit najaar

De herfst en winter zijn de ideale periode om een gezellige citytrip te maken. Wij zetten alvast deze 7 steden op ons verlanglijstje, vlieg jij mee?

Beeld van Valletta, Malta

Valletta, Malta

Valletta is de hoofdstad van Malta en mag zich dit jaar culturele hoofdstad van Europa noemen. Sinds 1980 maakt de stad deel uit van de UNESCO-werelderfgoedlijst.  Je kan er heel wat kerken, forten, paleizen en musea ontdekken, maar evengoed rustig kuieren door kleine straatjes en gezellig shoppen. 

Beeld van Oslo, Noorwegen

Oslo, Noorwegen

De Noorse hoofdstad hoeft op vlak van citytrip absoluut niet onder te doen voor Stockholm of Kopenhagen. In de winter kan het er behoorlijk koud worden, maar dat maakt de skigebieden en Olympische skischans nog zo leuk om te bezoeken, ook als niet-sportieveling. In het Munchmuseum ontdek je meer dan de helft van het oeuvre van Edvard Munch - inclusief zijn bekendste werk “De Schreeuw”. Aan lekker eten en hippe plaatsjes ook geen gebrek!

Beeld van Gdansk, Polen

Gdansk, Polen

De Poolse havenstad heeft een prachtig stadscentrum vol historische gebouwen die je moeiteloos terug meenemen in de tijd. Je kan er goedkoop én lekker eten, musea bezoeken, kleurrijke huizen ontdekken, street art spotten ... Meer dan genoeg redenen om een sprong in het onbekende te wagen!

Foto van Bologna, Italië

Bologna, Italië

Hou je van lekker eten en de Italiaanse keuken? Dan is Bologna dé bestemming voor jou. De stad is sinds kort ook de thuishaven van Eataly World, een “pretpark” voor foodies. Van workshops om de perfecte pasta te maken tot proeven, eten, shoppen … de Italiaanse keuken onthult er al haar geheimen. Ook Bologna zelf is meer dan de moeite: gastronomie, cultuur, romantiek … de universiteitsstad maakt allemaal waar.

Foto van Washington DC, Amerika

Washington DC, VS

De Amerikaanse hoofdstad Washington DC spreekt iets minder tot de verbeelding dan New York, toch is het een absolute aanrader. Het Witte Huis, het Capitool, de National Mall, de gratis te bezoeken Smithsonian musea … qua cultuur en sightseeing kan je er makkelijk meerdere dagen vullen. Maar wat de stad éxtra bijzonder maakt zijn de vele gezellige buurten, lekker eetadresjes en de groene rand met veel bossen en parken.

Foto van Vilnius, Litouwen

 Vilnius, Litouwen

De Litouwse hoofdstad herbergt heel wat fascinerende verhalen en geschiedenis. Saai? Allerminst! De stad bruist van jonge mensen en energie, net dat tikkeltje anders. De historische binnenstad – die opgenomen is op de UNESCO-werelderfgoedlijst -  kenmerkt zich door middeleeuwse, gotische en barokke architectuur, perfect om al wandelend te verkennen.

Fot van Sevilla, Spanje

Sevilla, Spanje

Barcelona en Madrid staan steevast bovenaan het Spaanse lijstje, maar ook Sevilla heeft prachtige troeven in huis. De gezellige straatjes vol kleurrijke huizen, indrukwekkende architectuur, kerken en paleizen, heerlijke tapas … je raakt snel verkocht aan de hoofdstad van Andalusië!

 

Welke stad verkies jij? Zoek hier de meest voordelige vlucht!